Vattacukorhajú lány

papírhajó

 

A Bárka online gyerekkönyves rovatában, a Papírhajón olvasható egy rövid írásom a Kate Greenaway illusztrációs díjról, és egy kis angol antikváriumról, valamit az ott beszerzett kincsekről, Almáspite a kertben címmel. Sok képet készítettem oda, de olyan kicsik lettek montázsolva, úgy gondoltam, itt is megmutatom őket, kicsit nagyobban, hátha valakit érdekel. A könnyebb érthetőség érdekében ajánlom, hogy nyissátok meg külön ablakban és először olvassátok el a cikket, de utána mindenképpen gyertek vissza képeket nézegetni, ha szeretitek a régi könyveket. Pince, földszint, első, második emelet és padlás.
A fenti, első képen látható a buxtoni antikvárium, a Scrivener’s book shop bájos kis épülete. 1890-ben épült, eredetileg is bolt volt, lakóházzal. Ahogy azt írom is, hihetetlen, mennyi könyv és egyéb papír fér be egy ilyen kicsi épületbe, összesen öt szinten.
 Ennek a lépcsőnek a színkódját szívesen elkérném:

 Ahol pedig nem könyvek vannak, ott babaház áll, muskátlik az ablakban, dobozok, folyóiratok, képek. Nagyon hangulatos. Minikiállítás a következő szinten, a lépcső mellett (ezt pont nem fotóztam le).

Szebbnél szebb gerincű könyvek a viktoriánus korból:
Kicsit közelebbről:
Ezt a könyvet innen vettem le:
Nem olyan régi, valójában 1967-ben adták ki, egy antológia mesékkel, versekkel, rengeteg fekete fehér és jópár színes képpel a 19. századból.
 Ettől a képtől volt egy rémálmom:
Jó lett volna elhozni,
de sajnos ott kellett hagynom..ahogy ezt is:
 Az összes pénzem és (bárki másét) is el tudtam volna itt költeni.
Sok-sok könyv, polclabirintusok.
A zenei részlegen Liszt kották!
 Gyerekrészleg. Sajnos a legtöbb cím nekem nem sokat mond, hiszen nem az angol gyerekirodalmon szocializálódtam, de azért nem unatkoztam. Főleg a képeskönyveket és az extra régi meséket kutattam.
És meg is találtam, amit kellett:
Két Kate Greenaway könyvet, az egyik az Apple Pie, a másik pedig a Marigold Garden egy részlete puha kötésben. Lassan, de biztosan gyarapodni látszik a kis itthoni könyvtáram.
 
 Ki ne ülne oda egy kis aprósütiért?
Tervben van, hogy egy bejegyzésben összeszedem, milyen könyveim vannak még, de nem tudom, mikor kerül rá sor.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!