Vattacukorhajú lány

film noir Manka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imádom a színeket, de legalább ugyanennyire szeretem a fekete és a fehér kontrasztját is. Ezzel a két (nem) színnel rettentően sok minden elmondható és sokféle hatás érhető el általuk. Gondoljatok csak arra, mennyire más karaktere van pl ugyanannak a kendőnek, ha fekete-fehér pöttyös, vagy ha fekete-fehér csíkos (kockás, stb..).

Nemcsak egyszerűen tetszik a fekete-fehér párosítás, hanem úgy érzem, viszonyom is van hozzá. Amikor előttem van egy hófehér, üres papír, kezemben egy fekete toll, egy pillanatra mindig úgy érzem, most bármi megtörténhet, a lehetőség adott, csak élnem kell vele (itt nem szabad sokáig elidőzni, nehogy rágörcsöljön az ember). Amikor színekkel dolgozom, szinte megzavar a sokféle út, de a fekete és a fehér másfajta, határozottabb gondolkodást követel, mert le kell egyszerűsíteni, ami a fejemben van, dönteni kell, hogy igen vagy nem, nincs mellébeszélés. Ugyanakkor szinte ki is jelöli az utat. Néha, amikor színesben nem sikerül valami, visszatérve a rajzoláshoz, általában megoldódnak a dolgok. És néha, bár a varrás nekem színes tevékenység, jólesik visszatérni itt is az alapokhoz, hogy lássam, mi sül ki abból, ha alig használok színeket.

*

A film noir Manka ötlete már régebben megszületett, de most végre testet is öltött. Ezalatt az idő alatt sokszor gondoltam rá, és nagyon kíváncsi voltam, vajon olyan karakteres lesz-e, ahogy elképzeltem. Azt hiszem, igen, pont olyan lett – lásd fent, ilyenre gondoltam.

Persze varrni kellett hozzá táskát is, például pompomost:

film_noir_taska1

vagy szivecskést:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

és van basic változatban is:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mostantól szerepelni fognak a kínálatban, nem csak egy darab készült belőlük, hanem több, mert bízom benne, hogy nemcsak én szeretem a fekete-fehéret (és a csíkosat, és a Mankákat). Az első visszajelzések alapján ez így is van, nagyon örülök, hogy így tetszik! Valódi bőr füllel készítem őket, nagyon jó illatuk van. A meskára is fel fogom később tenni őket, egyelőre írjatok nekem, ha szeretnétek ilyet.

Jól feldobják majd a fekete télikabátokat:)

film_noir_taska_manka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És hogy miért film noir? Mert szerintem illik ehhez a filmstílushoz, fekete, fehér, titokzatos, álarcos, ugyanakkor illik hozzátok, mert nőies, és sosem megy ki a divatból:)

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Horváth Mónika says:

  Kedves Kriszti, te vagy az első kommentelő itt az új blogon, nagyon örülök neked!
  Rendelni emailben is tudsz (itt fent jobboldalt találod az emailcímem), írd meg, melyik táskára gondoltál a háromféle film noir közül.

  üdv:
  mónika

 2. Bali Krisztina says:

  Már régóta csodálom a munkáidat, nagyon szeretem minden alkotásodat. A film noir táskák pedig… Ha budapesti lennék, kiszaladnék venni egyet a Wamp-ra. Mivel messze lakom, megvárom, amíg felteszed őket a Meskára.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!