Vattacukorhajú lány

áprilisi nyuszis akció

Mivel április a húsvét hónapja, arra gondoltam, hogy egy ide illő, nyuszis képpel kedveskedek nektek, vagyis azoknak, akik a meskán bármit vásárolnak tőlem egész hónapban, április 30. éjfélig.

Ezt a nyuszis illusztrációt négy évvel ezelőtt épp áprilisban készítettem a Dörmögő Dömötör című gyerekújság számára, mi több, a borítón szerepelt abban a hónapban. Idemásolom az akkori blogbejegyzésem:

“Huszonhat éve őrzök egy levelet. A gyengébb idegzetűek most bizonyára lefordultak a székről, de folytatom. Igen, ennyire öreg vagyok.

Ezt a levelet 1984-ben kaptam, óvodás koromban. Akkoriban két hosszú, fonott copfom volt és frufrum. Már nagyon sárga a boríték, a széle kezd foszlani is, narancssárga, oldszkúl repülős bélyeggel, írógéppel címzett levélről van szó. Horváth Mónika, Nagy B. csoport (ezek szerint bés voltam, nem is emlékeztem).

A Dörmögő Dömötörtől kaptam!!

Megköszönték, hogy rajzoltam egy pályázatra, nyilván nem nyertem semmit (én általában nem nyerek semmit), nem emlékszem, ez amolyan vigaszlevél lehetett, aláírta Dörmi apó, Dörmi anyó, Berci, Marci, Borika. Olyan cuki.

Bárhol laktam, valamiért ez a levél mindig velem volt, velem költözött. Őrzök így még néhány levelet, köztük egy kockás fecnire írt szerelmi vallomást hetedikből: ” Szia, fizika óra van. A transzformátorokról beszélnek. Gyógyulj meg.”
Micsoda költőiség, csak most fogtam fel!

Mit akarok ebből kihozni: az áprilisi Dörmi az én borítómmal jelent meg, és ez nagyon jó érzés!”

ez egy nem túl jó fotó.

*

Nemrég elővettem ezt a képet, és nézegettem, mert nagyon szeretem. Egy kicsit leporoltam, szöszmötöltem rajta, és akkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha ebből a képből egy 10*14-es, kiváló nyomdai minőségű nyomtatot készíttetnék, a szokásos módon kartonnal csomagolnám össze egy celofántasaban, és nektek adnám ajándékba. Minden egyes, a meska boltomban vásárolt termék mellé. Húsvétra nyuszit. Az akcióm egész áprilisban tart!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!