Vattacukorhajú lány

új könyv - A zenélő doboz

A zenélő doboz

Sajnos nagyon el vagyok maradva a bloggal, miközben annyi minden történik, hogy igazán lenne miről írni.

Először is, az Ünnepi Könyvhétre megjelent A rejtélyes kulcs folytatása, A zenélő doboz.

HURRÁ!

Ennek a sorozatnak van egy alcíme is, Pötyi és Pepita nyomoz, tehát ha rejtélyesen el vagytok veszve, hogy a doboz is zenél és Pötyiék is nyomoznak, akkor erről a két könyvről van szó!

Természetesen a második részt is Kertész Edina írta, akivel reméljük, hogy még sok közös munkánk lesz. Az első részről már írtam korábban több helyen, ez a munka néhány évvel ezelőtt kezdődött, amikor is Edinával egy házban laktunk és közösen pályáztunk az Aranyvackoron. Akkor elnyertük vele a Prae.hu általános művészeti portál különdíját, és a Naphegy kiadó is érdeklődött a mese iránt, majd miután Edina kerek történetet varázsolt a pályamunkánkból és én illusztráltam, meg is jelent A rejtélyes kulcs. Ez volt tavaly, most pedig már itt is a második rész.

rejtélyes, zenélő

A tényleges borítókat Sebastian Stachowski készítette a borítógrafikáimból. Edinát pedig itt hallgathatjátok meg, amint a Civil Rádióban mesél a könyvről.

Többen kérdezték, miről szólnak a könyvek, de szerintem egy-két mondatnál többet sem könyvről, sem filmről sem lenne szabad elmondani előre. Inkább a hangulatát írnám le, mert nagyon meghatározó hangulata van számomra: Edina nagyon gördülékenyen visz bennünket vissza abba az időbe, amikor mi voltunk gyerekek a nyolcvanas években (kb egykorúak vagyunk, de akkor még nem ismertük egymást), amikor nyáron a dögmelegben, tudjátok, amikor szinte megáll az idő is, elbicikliztem a falusi könyvtárba, és sokszor órákat töltöttem ülve a szőnyegen, és mindig vittem haza pöttyös könyvet. Annyira jó emlék, és néhányat annyira szerettem, hogy azóta vadászok is rájuk a bolhapiacokon, vásárokon. Nekem ilyen, pöttyös könyv hangulata van ennek a két könyvnek is, azt viszont le kell szögeznünk, hogy nem kifejezetten csak lányoknak szólnak, igenis fiúk is szerepelnek bennük, mindenféle izgalmas kalandokba keveredve.

Az összes képet persze nem akarom ellőni, de azért egy párat megmutatok:

5_fejezet_gramofon_netre

Talán döbbenetes, de ez még nem a címben szereplő zenélő doboz

4_fejezet_zenelo_doboz_blogra

Ez viszont már igen!

7_fejezet_pince_labak_blogra

De vajon ki fekszik a pince homályában?

utohang_gyuruk_blogra

Szerelmi szál is van benne

A könyvet a nagyobb könyvesboltokban találjátok, vagy meg is tudjátok rendelni, például a bookline oldalán is:

A rejtélyes kulcs

A zenélő doboz

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!