Vattacukorhajú lány

falfestés Ágiéknál

December elején Áginál és Tamásnál festettem gyerekszobai dekorációt leendő kisfiuk számára. Mivel nemcsak egy gyermeket terveznek, ezért nem törekedtünk kimondottan kisfiús falra. A gyerekszoba már majdnem készen volt, amikor a munkát elkezdtem, így a meglévő színvilág is segített egy kicsit.

Az első levelet szeptemberben kaptam tőlük, és azt hiszem, elmondható, hogy ideális mennyiségű idő volt így mindenre, főleg, hogy nekem a legsűrűbb időszak az ősz. Én decemberben amúgy is Budapesten voltam, így belőttünk egy időpontot, és addig lehetett tervezgetni. A következő két képet Ágiék küldték még az ősszel, és azért teszem ki, hogy megmutassam: internettel, fotózással, kis méréssel, emailben nagyszerűen lehet tervezni a távolból is, nem szükséges a helyszínt előtte megnéznem. Ha ilyet küldtök nekem, az tökéletes, és igen, legyenek benn a meglévő bútorok, ha az nincs, akkor bármi, ami segít az arányokat látnom.

A repülős maci talán ismerős lehet, már korábban festettem hasonlót, most még egy cicát is beültettünk útitársnak.

Szemfülesek még egy Mankát is felfedezhetnek a képen.

A végén még a rizslámpára is kerültek pöttyök:

Köszönöm Ági és Tamás, remélem, szeretni fogjátok a szobát!

falfestés Normandiában

A legújabb babaszobát Normandiában festettem egy nagyon kedves barátnőmnek, akivel 30 éve tart a barátságuk. Nem kevés idő, középső csoportosak voltunk az óvodában, amikor megismertük egymást, és most egészen megható volt, hogy a kisfia szobáját festhetem.

Bár a szobáról az első héten elég kevés szó esett, mindketten biztosak voltunk benne, hogy szép lesz. A kiindulási pont az volt, hogy kevés színt használjak, legyen visszafogott, légies, könnyed, és legyen benne minden:) Beletettük.

Most ez a kedvenc szobám, én is ellaknék benne:)

újabb falfestés

A múlt héten egy nagyon szép lakás nagyon szép gyerekszobájában festettem dekorációt. A munka a 3-as szám jegyében haladt: 3 hónapon belül érkezik a szoba új lakója, 3 napig tartott a munka, és 3 új színt is bevezettünk a nagyon kedves anyukával, mely szerint: elefántpiros, hörcsöglila és szamárzöld:) Becsszó, ezek létező színek! Használni is fogom az elnevezéseket.

Az elképzelés szerint egy toszkán jellegű táj került a falra tengerrel, hajóval, halakkal, repülővel, felhőkkel. Ismét nagy munka volt, és ismét nagyon jólesett, mert annyira kell figyelni egy-egy ilyen festésnél, hogy az égvilágon semmi más problémára nem marad kapacitásom. Tehát fogalmazhatunk úgy is, hogy a múlt héten kikapcsolódtam:)

a kezdetek
az eleje és a vége között elfelejtek fotózni


montázsolva:
(katt a képre a nagyobb méretért)

falfestés Juditéknál

Még mindig a múlt hétnél tartok.

A hét közepén gyerekszobát dekoráltam egy régi barátnőmnél. Mindig meglepődöm, hogy egy szépen előkészített babaszobát mennyire meg tud változtatni hangulatában a falfestés. Megígértem magamnak, hogy legközelebb már tudatosan készülök erre az érzésre, mert nagyon jó:) Persze, a szoba odáig is nagyon szép, mert mindenhol nagyon készülnek, és már rendben várakozik minden bútordarab, játék, kiságy, kisvonat, legszívesebben lábujjhegyen járna az ember…de ahogy készen leszek a fallal, valahogy mintha még hihetőbbé válna, hogy ez egy gyerekbirodalom lesz. Élénkebb.

A pelenkázó fölé, ahol a legnagyobb felület található, egy nagy, színes képet készítettem szivárvánnyal, felhővel, vonatozó állatokkal, számokkal. A masiniszta egy maci, mögötte nyuszi, csíkos cica, és egy kerekes kiskacsa.A kiságy fölött már visszafogtam magam és a színeket, ezért ide pasztell bárányok kerültek (ez a tipikus esete annak, hogy az előre megbeszélt zsiráfból bárányok lesznek), szerintem ez volt a jobb megoldás, megnyugtatóbb, a zsiráf valahogy vibrálóbb karakter.
Végül a kanapé fölé pedig egy léghajóban utazó kutyust festettem.

Köszönöm Judit és Zsolt bizalmát!
Remélem, a kislányotok is szeretni fogja a szobáját.

falfestés, mint inspiráció

Talán emlékeztek még az óvodai falfestésemre.Most kipróbáltam, hogy a felfestett fák színes tervéből milyen lenne táskát varrni. Ezt a tervet használtam fel:
Ami így néz ki a falon:

A tervet egy kicsit átalakítva, az elkészült táska így néz ki:
Tudom, tudom. Mintha lemaradt volna a fa törzse…de az az igazság, ennél a formátumnál, ebben a méretben nekem nem kívánkozott oda. Inkább a fakorona mandalajellege tetszett. A sárga levelekből az összeset kiszabtam, de felvarrni nem volt idegrendszerem, ezért minden másodikat tűzéssel érzékeltettem.

 

Mini közvélemény-kutatás: Ti a vállon hordható, vagy a rövid fülű szatyrokat szeretitek jobban?

falfestés Zsófiéknál

Hétvégén megint falat festettem, ezúttal Zsófiéknál. Kb három hónapja tervezzük a dolgot, szerencsére Petike nemsokára megszületik, és ez ugyebár olyan határidő, amit nem nagyon lehet eltolni:) A kép kész, szép is lett, nagyon tetszik, bár a fotó sajnos nem a legjobb, a gyerekszoba pedig nagyon cuki lesz (ezt azokból a dolgokból jósolom, amiket még ott láttam), a kismamának pedig nagyon szorítunk:)
A harmadik képen a tesztpilóta, Kolos látható, akit a létrára mászás sokkal jobban érdekelt, mint a “művészi munkám”, de neki már különben is van saját fala🙂 Nagyon gyorsan telik az idő:)

falfestés az oviban 2.

Kész:)
Festettem még villanykapcsolóból nőtt aranyalmafát, és vágyakozó királylányt is. Mutatom a hétvégi termést:
Ezzel úgy tűnik, be is fejeztem ezt a munkát.

falfestés az oviban 1.

A hétvégét létrán töltöttem, most fáj mindenem, de nagyon sokat haladtam a Mese óvoda dekorációjával. Egyébként is gyorsan dolgozom, de most méginkább bele kellett húznom, mert a munkát csak hétvégén érdemes csinálni, ilyenkor szét lehet pakolni a festékeket, nem lép bele senki. Sőt, a “mandalafák” festése közben még meditálni is lehet, ha nincs ott senki:)
Itt tartok.
A munka kb 60%-ával megvagyok, a fennmaradó részt a hétvégén plusz kis részletekben délutánonként. Íme a képek a folyamatról:
(ezen a képen máris látszik, mennyire élethűen tudok ábrázolni egy menekülési útvonalas világító dobozt)
(ha a táltos az égben parkol, létra kell hozzá, még egy királyfinak is)
folyosóerdő
elkészült képek

falfestés Bogiéknál


A napokban újra falat festhettem, a gyerekszoba (remélhetőleg boldog:))) tulajdonosa a szomszéd kisfiú, Gergő. Íme a végeredmény és néhány részlet:falfestés Edináéknál


Tegnap megint falat festettem. Ezúttal még nem ismerem a boldog kis tulajdonost, de már csak hetek kérdése. Remélem, tetszeni fog neki!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!