Vattacukorhajú lány

új film noir táska - masnival

 

táska_blogra_1

Szaporodnak az újdonságok, de még nincsen vége a sornak:)

A neszeszer után a következő az új, masnis film noir táska, amit szeretnék bemutatni. A masni csak látszólag az egyetlen újítás, a lényeg valójában a praktikumban rejlik. Régóta készültem, hogy zipzáras táskákat varrjak, és sokan kerestétek is. Tény, hogy ez a legbiztonságosabban záródó típus.

1. Az új táska tehát zipzáras.

2. A következő újítás, hogy több zsebet tartalmaz, ez két, egymással szemben lévő zsebet jelent, amiből az egyik osztott. Tehát nem egy, hanem három zseb van benne. Így tehetitek például külön a telefont a kulcscsomótól.

3. További jó dolog, hogy állítható a fül hossza. A képen láthatónak például csak egy, hosszú, állítható füle van. Testen átvethető, jobbkezeseknek varrtam, magamon teszteltem, nagyon praktikus, gyorsan előkaphatsz bármit, amikor szükséged van rá. Vállon is hordható.

4. Plusz van rajta egy szép masni is:)

táska_blogra_6

táska_blogra_5És természetesen pöttyös a bélése is.

táska_blogra_3táska_blogra_4

***

Egy másik fülmegoldással is elkészítettem, még nem tudom, melyiket fogjátok jobban szeretni. Van, aki mindig keresztben hordja a táskáit, mások pedig (például én is), szeretem néha rövid füllel lóbálni. A következő megoldással mindkettő lehetséges. A hosszú füle ennek is állítható.

táska_blogra_7Nekem biztosan ez lesz a kedvencem. Merthogy végre magamnak is varrok majd egyet:) Hurrá!

Mint a poszt elején említettem, még nincsen vége a meglepetések sorának. Eléggé belehúztam, a hétvégi WAMP-ra készülök, ami a WAMP exkluzív nevet viseli. A vásár az őszi-téli helyén lesz, a Millenárison, a Teátrumban,  itt találjátok az esemény információit.

Vasárnap, 10 – 18 óráig.

wamp

film noir neszeszer, mint újdonság

 

ujdonsag_neszeszerEz a masnis neszeszer is olyan régen érett már, de valahogyan nem jött ki a lépés. Az kellett hozzá, hogy egyik éjjel zakatoljon az agyam, forgolódjak az ágyban, majd mindezt megunva háromkor felkeljek és lerajzoljam, leírjam, megtervezzen. Érdekes, ezek után viszonylag könnyen jött az alvás. Bevallom, ez a 2. verzió, az elsőnek nem volt talpa és kisebb is volt. De ismerve magam, úgyis teletömném mindennel azt is, tehát jobb, ha egy neszeszer egy picit nagyobb. Na nem túlságosan, ez még pont az a méret, amit szívesen dobsz be a táskádba, ha reggel elindulsz otthonról.

neszeszer_1_1A film noir táskákból indultam ki, mert továbbra is imádom a fekete-fehér csíkosat. Valljuk be, a pöttyöset is. És a masnikat is, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül:) Ebben mindhárom benne van, és még praktikus is.

neszeszer_1_2Nagyon sokminden belefér, a képen látható dolgoknak a duplája, de a triplája is.

Magassága: 14 cm, szélessége: 19 cm, talp szélessége: 5 cm.

neszeszer_1_4

Van bélése is, szép pöttyös!

Szeretitek a masnit?

újdonság szeptemberre: ovis zsákok

 

ovis_zsákok

 

Olyan régóta húzódó terv volt ez is. Mert vannak olyan dolgok, amik csak úgy kipattannak az ember fejéből, és hopp, már kész is, és van, amire bizony várni kell. Akár hónapokat. Tervezni-utánajárni, rajzolni, számolni, lepróbálni, anyagot vadászni, megvárni, míg minden összetevő megvan, utána még egy kis munka, és lehet örülni az első daraboknak. Én most nagyon örülök ezeknek az ovis (és kisiskolás) zsákocskáknak.

Szóval, mostantól lesz nálam egyszerű gyerekhátizsák is, a képeken látható kétféle színben, egy lányos, és egy fiús változatban. A lányoson egy lány Manka biciklizik, a fiúson egy kalóz Manka hajózik. A lányoké egy kissé finomabb, a fiúké egy kissé vagányabb. Egyelőre ez a két szín elérhető, idén már nem is lesz több, de a szalagok és a madzagok színeivel azért lehet variálni. Egyetlen méretben készül, kiterítve 32 * 36 cm-es, igyekeztem úgy kitalálni, hogy már ovisoknak, de még kisiskolásoknak is jó méretű legyen, de az anyukán sem mutat rosszul, ha a vállára kanyarítja.

Ha nagyon lelógna, mert még kicsi a gyermek, akkor kössetek egy csomót köthet a fülre kissé feljebb a jelenleginél (ne túlságosan fentre, hogy szét lehessen húzni a zsák száját.) Nem iskolatáska, de azon kívül rengeteg mindenre jó. Használhatjátok óvodába és iskolába, bentmaradós zsáknak, tornazsáknak, rajzcsomagnak, utazáshoz, vagy csak a parkba lemenni, belefér egy kis üdítő meg még számtalan dolog. Kis kapucnis felső. Sapka. Szendvics. Alma. Kedvenc mesekönyv, alvó Manka. Mankából több is belefér, kipróbáltam.

DSCF8101_2_k

DSCF8087_2_k

DSCF8090_k

DSCF8080_k

DSCF8017_k

Az alapja jó minőségű munkaruhavászon, a Mankák szitanyomatként jelennek meg rajta. Mosásuk maximum 30 fokon javasolt, és kifordítva, vagy a hátoldalán vasalandó. Bélése nincsen, de az oldalát franciavarrással dolgoztam el, így az anyag széleivel sehol sem találkoztok, hiába egyrétegű.

DSCF8005_k

 

Remélem, tetszeni fog nektek is!

Megtaláljátok őket a meska boltomban.

 

DSCF8041_k

 

LOVE, virágok, csíkok, interjú

 

love_fb_boritokep2

 

A múlt héten új színekkel gyarapítottam a LOVE táskáim kínálatát. Mostantól piros, zöld, és sötét türkiz közül is válogathattok az eddigi sötétkék, szürke és viláoskék színek mellett. A teljes színsor a fenti képen látható.

Plusz információ, hogy a piros és a sötét türkiz 300 gr/nm vastagságú anyagból készül, tehát extra erős, szinte a saját lábukon megállnak:-)

 

sötét türkiz

piros

A zöld pedig ugyanolyan vastag, mint a sötétkék, 240 gr/nm. Jó erős ez is, én a kéket nyúzom, mióta az első darab elkészült, semmi baja.

 

zöld

Mosható, kifordítva vasalható, nyúzható.

Egyelőre tehát ez a kínálat, tervezem, hogy lesznek új színek, de nem mostanában. Viszont írjatok nyugodtan színjavaslatokat, milyen színekben látnátok még, minden visszajelzés jöhet bátran, és igyekszem úgy vásárolni anyagot. A fenti darabok pedig a meskán vásárolhatóak meg, itt:

www.vattacukorhajulany.meska.hu

*

Mi volt még a múlt héten?

Készült virágos kislánytáska is, abból a türkiz-piros virágos anyagból, amit nagyon szeretek.

Kislányoknak ajánlom, 8-10 éves kortól, vagy nagylányoknak, vagy felnőtteknek:)

Kézben és vállon átvetve is hordható, belsőzsebes, fekete-fehér pöttyös béléssel, meggypiros pánttal, mágneszárral.

Ebből az anyagból már készítettem női táskát, és lehet, hogy lesz, akit felnőttként is érdekel. Semmi akadálya, rám is teljesen jól passzol kiengedett pánttal, én azért ajánlom inkább kislányoknak, mert egyrészt a mérete a szokásosnál picit kisebb, kb 33 x 38 cm, és bár tettem bele közbélést, így is puhább, kevésbé tart, nem adja azt a komolyságot, mint amit a női táskák. Viszont nagyon cuki!

Kettő van belőle, ITT, a meskán.

*

És még a múlt héten történt az is, hogy érkezett egy adag csíkos anyag, amiből a film noir táskákat varrom. Hamarosan tehát ezekből is lesz készen. Érdekel belőle benneteket olyan változat, mint a fenti piros? Fekete heveder füllel, egy hosszú álltható pánttal..? Vagy ragaszkodtok a bőr fülekhez?

film_noir_előkészületben

*

És még az is a múlt héten történt, hogy válaszoltam egy szuper női magazin interjúkérdéseire.

A lap húsvéti számában kaptam lehetőséget, a magazin neve pedig egy szép női név:-) Izgulok!

 

anya-lánya táskák

Nem is értem, miért nem készítettem eddig ilyet, pedig annyira kézenfekvő és praktikus. A kislányok szeretik felpróbálni anyu ruháit, cipőit, miért ne lehetne nekik is (majdnem) ugyanolyan táskájuk?  A kettőt úgy hoztam össze, hogy a lehető legjobban összepasszoljanak, de a kislányoké kislányosabb, az anyukáké pedig felnőttesebb, nőiesebb legyen.

Vagyis ugyanaz a táska, gyerek-, és felnőttváltozatban.

A kislányoké a szokásos méret, kb A4-es a táska teste, türkizkék bélést kapott és mágneszárat, az állítható meggypiros pánt pedig praktikus. Anya táskája ugyanez, de fekete béléssel, mágneszárral, belsőzsebbel, valódi bőr fülekkel, vállon hordható fazon. A táska mérete kb 35*43 cm.

Óriási szerencsémre tegnap sütött a nap, meg is várta, míg befejezem őket, csináltam vagy húsz fotót, feltöltöttem a gépre, és csak akkor borult be, szóval köszi nagyon! A képek tehát:

Nemcsak ez az egy pár lesz ebből a szép sötétkékből, annyira tetszik, hogy varrok belőlük többet is.

***

Sőt, azt tervezem, hogy a film noir táskákhoz is varrok egy pár gyerektáskát, így ha valakinek az a kedvence (netán már van ilyene), és párban szeretné, lesz rá lehetőség. Például ma ehhez a táskához fogok kicsit varrni:

De neki is készítek “gyereket”:

barátaim, a gombostűk

film noir Manka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imádom a színeket, de legalább ugyanennyire szeretem a fekete és a fehér kontrasztját is. Ezzel a két (nem) színnel rettentően sok minden elmondható és sokféle hatás érhető el általuk. Gondoljatok csak arra, mennyire más karaktere van pl ugyanannak a kendőnek, ha fekete-fehér pöttyös, vagy ha fekete-fehér csíkos (kockás, stb..).

Nemcsak egyszerűen tetszik a fekete-fehér párosítás, hanem úgy érzem, viszonyom is van hozzá. Amikor előttem van egy hófehér, üres papír, kezemben egy fekete toll, egy pillanatra mindig úgy érzem, most bármi megtörténhet, a lehetőség adott, csak élnem kell vele (itt nem szabad sokáig elidőzni, nehogy rágörcsöljön az ember). Amikor színekkel dolgozom, szinte megzavar a sokféle út, de a fekete és a fehér másfajta, határozottabb gondolkodást követel, mert le kell egyszerűsíteni, ami a fejemben van, dönteni kell, hogy igen vagy nem, nincs mellébeszélés. Ugyanakkor szinte ki is jelöli az utat. Néha, amikor színesben nem sikerül valami, visszatérve a rajzoláshoz, általában megoldódnak a dolgok. És néha, bár a varrás nekem színes tevékenység, jólesik visszatérni itt is az alapokhoz, hogy lássam, mi sül ki abból, ha alig használok színeket.

*

A film noir Manka ötlete már régebben megszületett, de most végre testet is öltött. Ezalatt az idő alatt sokszor gondoltam rá, és nagyon kíváncsi voltam, vajon olyan karakteres lesz-e, ahogy elképzeltem. Azt hiszem, igen, pont olyan lett – lásd fent, ilyenre gondoltam.

Persze varrni kellett hozzá táskát is, például pompomost:

film_noir_taska1

vagy szivecskést:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

és van basic változatban is:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mostantól szerepelni fognak a kínálatban, nem csak egy darab készült belőlük, hanem több, mert bízom benne, hogy nemcsak én szeretem a fekete-fehéret (és a csíkosat, és a Mankákat). Az első visszajelzések alapján ez így is van, nagyon örülök, hogy így tetszik! Valódi bőr füllel készítem őket, nagyon jó illatuk van. A meskára is fel fogom később tenni őket, egyelőre írjatok nekem, ha szeretnétek ilyet.

Jól feldobják majd a fekete télikabátokat:)

film_noir_taska_manka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És hogy miért film noir? Mert szerintem illik ehhez a filmstílushoz, fekete, fehér, titokzatos, álarcos, ugyanakkor illik hozzátok, mert nőies, és sosem megy ki a divatból:)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!