Vattacukorhajú lány

hurrá!

 

De ki az a Vilma? Kérdezhetik az új olvasók.
Milyen ékszerek? Kérdezheti bárki:)
A Vilma levese című könyv két évvel ezelőtt jelent meg a Pagony kiadónál, szerzője Beatrix Delarue, francia írőnő.
A könyvben két mesét találtok, Vilma levese és Vilma ruhája címmel. A főszereplő kislány, Vilma egy cserfes, érzékeny, nagy fantáziával megáldott kislány. Álmodozó, szép szövegek, nagyon szeretem őket ma is. Figyeljétek csak:
 
“-Te mit tennél a levesedbe, hogy finomabb legyen?-mosolyog rá az anyukája.
Mogyorót és krémes ostyát,
Apró virág lila szirmát!

-ábrándozik Vilma és a kanalat az orrához emeli, mintha egy illatozó virág volna. Képzeletében a szél finoman megcirógatja a szomszéd erdő fáit, nyulak szökdécselnek: mindenki érzi, hogy közel a tavasz. Vilma tovább álmodozik: már a folyóparton sétál, és virágot szed.”
***
Tele van ilyen szépségekkel a könyv. És az aktualitás, tádáám:
A Vilma levese néhány illusztrációjából üveglencsés ékszerek készülnek!
Mabeautyk Zsuzsi azzal az ötlettel keresett meg a nyár elején, hogy készítsünk közös kollekciót. Neki különösen a Vilma levese című könyvhöz készült képek tetszenek, valamint a Love my cat, You are free, Boszorkánycipő… Ezzel el is árultam a következő titkot, a soronkövetkező projektünkkel kapcsolatban:) De ne szaladjunk annyira előre, nézzünk egy példát, milyenek készültek eddig:
hátul:
Lesz, amelyik dupla oldalú, és lesz, amelyik kinyitható, és lesz sima is. Itt a fenti képeken például a forgós Vilma vagy a durcás kép dupla oldalú medálok.
De lesz sokféle variáció, medálok, gyűrűk, könyvjelzők, és ami a legjobb, már nem is kell rá sokat várnotok hiszen a vasárnap, a nyár utolsó WAMP-ján már fel is próbálhatjátok őket! Hamarosan pedig a Pozsonyi Pagonyban is kaphatóak lesznek.
WAMP: Budapest, Erzsébet tér, augusztus 18. 11 órától 19 óráig
Keressétek a mabeautyk standját! 

UPDATE:
mostantól minden WAMP-on, amelyen a mabeautyk részt vesz, vásárolhattok vilmás ékszert. Nálam pedig hamarosan online is elérhetőek lesznek, a meska boltomban.

 ***
Vilma levese című könyvet a Pagony oldalán rendelhettek olcsóbban: itt.
A könyvből készült egy színező-öltöztető füzet is, kislányoknak önállóan vagy szülői-nagyszülői segítséggel szuper időtöltés:  itt találjátok meg.
Ebben a bejegyzésben írtam róla bővebben, megjelenéskor.
Ha pedig az illusztrációkból vásárolnál, kattints ide, a meska boltomra. 
Tudom, tudom, sok a link, de a dolog lassan már olyan összetett, hogy én is nehezen tudom követni:) De most jól összeszedtem nektek (és magamnak). Bármilyen kérdéssel keressetek kommentben vagy a jobboldali bemutatkozásban található email-címen.

izgalmas újdonság közeledik!

 

Új projekten dolgozunk a mabeautyk nevű ékszermárkával, pár nap múlva többet is elárulunk, megígérjük!

 

ajánló szünidőre

 

 

A Vilma ruhái öltöztetőfüzetet szeretném nektek ajánlani a szünidőre, ha van a családban 3 év feletti kislány. Vagy esetleg kisiskolás, akinek valamilyen szép, de nem drága ajándékot szeretnétek a bizonyítványosztásra. Vagy nyaralni indultok, és befér még egy vékony A4-es füzet, egy kisolló, kis ragasztó, plusz a szokásos színes ceruzák. Garantáltan jól fognak szórakozni a kislányok, és szerintem az anyukák vagy a nagymamák is beszállnak majd az öltözéktervezésbe, sok ilyet hallottam már!

 

A kislányom, Berta imádja ezt a füzetet, remekül leköti, és mi tagadás, engem is, mert a  gyerekkori öltöztető babákra emlékeztet, amikkel annyira szerettem játszani. (Mariann, Berta anyukája)
Vilma levese, ebben a második mese a Vilma ruhája
Akinek megvan a Vilma levese, jól ismeri a könyvben lévő másik mesét, a Vilma ruháját. A hangulatos kis történetben az anyuka egy ruhát varr Vilmának a születésnapjára, amelyet aztán felkap a szél, kirepít az ablakon, és…a mese végére álomruhává változik.
2011 tavaszán készítettünk egy teljes kiadványt, amiben oldalról oldalra felöltöztethetitek Vilmát, és nemcsak egyféle ruhával, hanem egy teljes ruhatárral:) Ez egy komplex foglalkoztató: kivehető sablonokat lehet körberajzolni, terveztem bele színes, mintás papírokat, rajzoltam kifestős oldalakat, ahol különböző helyszíneken láthatjuk Vilmát. A körberajzolt, kivágott ruhákat fel lehet ragasztani a kifestős oldalakra, kiszínezni a hátteret, sőőt, még cipőket, zoknit, kalapot, öveket is találtok a füzetben, velük lehet teljessé tenni a munkát. Ebben a bejegyzésben mutatom meg bővebben, sok-sok fotóval.
A tízéves és a négyéves keresztlányaimmal órákat töltöttünk Vilmával, mind a hárman nagyon élveztük a vagdosást-színezést-ragasztgatást. (Timi)
  
A Vilma ruhái öltöztető füzetet a Pagony oldalán kedvezménnyel tudjátok megrendelni, itt.
A Vilma levese című mesekönyvet pedig itt találjátok (bele is lehet lapozni).
 
Jó szórakozást!
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!